Home > No Sound > No Sound Using HDMI GT 430 In Win7 X64

No Sound Using HDMI GT 430 In Win7 X64

The easiest thing to do is find updated alsa kernel modules or a later kernel. You should see them in the add/remove programs control panel. I started off with a Windows7 / AMD based onboard GPU/CPU HTPC (running XBMC) connected via HDMI to a Pioneer VSX-527 AVR in turn connected to a Panasonic TV TH-P59V20A (also RAGE! http://gbcmedina.com/no-sound/no-sound-through-hdmi.php

Now you just need to unmute the S/PDIF devices for HDA NVidia in alsamixer by pressing m for any that show MM so they end up as 00, figure out which Afterwards do a full install of the NVidia driver package, which includes the video and audio drivers. mikinho wrote: Sounds like you should make a guest blog post about it

+1

Login or register to post comments 3 years ago by oliverredfox... The NVIDIA driver attempts to identify such displays and automatically disables the audio." I have now reinstalled the Realtek Drivers.

If that doesn’t work, it’s reboot time. I think my real problem is that Nvidia's HDMI audio drivers won't install properly, no matter what I do. Now I feel like an idiot. The only odd thing it that in the Output tab of Sound Preferences you will need to select the HDA NVidia device that does NOT say HDMI to get HDMI sound.

Device 836d Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 18 Memory at fb000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M] Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=128M] Memory at de000000 (64-bit, prefetchable) [size=32M] I/O ports This is what I have seen to be most effective above everything else! If you want to play it safe, I would disable the onboard audio in your BIOS (as well as any other devices you are not going to use). Everything is built in.

Read this before using these builds. I also have a Logitech Harmony remote. VOILA!! http://newwikipost.org/topic/jv3TYelpp0g7nBBO2vJ6bbpS0TvWh2x9/no-sound-using-HDMI-GT-430-in-win7-x64.html Tango Icons Tango Desktop Project.

Plasma Flat Panel Displays Plasma Flat Panel Great Found Deals! Adv Reply January 17th, 2011 #5 efflandt View Profile View Forum Posts Private Message Ubuntu addict and loving it Join Date Oct 2009 Location Elgin, IL USA Beans 2,994 DistroUbuntu Dual Format Players HDTV Software Media Discussion HD DVD Players HD DVD Software Gaming & Content Streaming Networking, Media Servers & Content Streaming I solved all these problems and more with a very simple solution.

All rights reserved.Newsletter|Contact Us|Privacy Statement|Terms of Use|Trademarks|Site Feedback read the full info here Did you have something plugged into the HDMI port when you opened the windows sound control panel? Works well for me on my Win7 x64 system, which is what the dev has tested on. For details and our forum data attribution, retention and privacy policy, see here Hello There, Guest!

So what does HDMI 1.4 do that is so important and special anyway? useful reference No audio. Upon upgrading to an LG 3D LED TV and an HDMI 1.4 Sony AV Receiver, that is where the problems began. Changelog find quote bigbwb Member Posts: 64 Joined: Jun 2012 Reputation: 0 2012-06-05 20:58 Post: #5 (2012-06-05 19:21)kricker Wrote: I'm headed out to a meeting.

there is where you configure your hardware. My only fix was to hit live TV, occasionally that did not work and I would have to cycle to a different input and back. I purchased new v2.0 HDMI cables, tried different HDMI inputs on the receiver, turning on the "control over HDMI" & updating video drivers. my review here Here is what has been working for me, your results may be different but I encourage your feedback.Don’t use the cables that come with the CE kit you just bought.

Since that time I have had 0 issues and waf gone through the roof.

Login or register to post comments 3 years ago by Michael Welter... This is just my personal experience, and it may not be the fix for every user, but I thought I would share. Adv Reply January 18th, 2011 #7 slimb View Profile View Forum Posts Private Message Visit Homepage 5 Cups of Ubuntu Join Date May 2005 Location Rochester, NY Beans 29 DistroUbuntu

By continuing to browse our site you agree to our use of data and cookies.Tell me more | Cookie Preferences FAQ Forum Quick Links Unanswered Posts New Posts View

On the output tab choose the correct device. There is one, and it’s drop-dead simple – the problem is that it costs $85. Adv Reply January 28th, 2011 #8 kinmad View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date Jan 2011 Beans 4 Re: Nvidia GT 430 no sound If you choose to participate, the online survey will be presented to you when you leave the Technet Web site.Would you like to participate?

I may have found out what the Unidentified Device is. Hopefully somebody could shed some light on the issue , Thank you in advance . If you are using a different HTPC software and are having these issues, close that as well and ensure that your desktop is showing. get redirected here Aparantly when he was other his other friends house where they did the instalation of the graphics card, they tested it and it worked , sound and all on another tv

I have noticed this with both MCE and SageTV both on Windows 7 OS. I will try this again once my firmware updates in my TV to see if they have resolved the ARC issue.So what is the bottom line fix? snow on the screen or complete loss of signal Even just using on one TV, it was very temperamental. I really was oblivious that this had been going on.

I was starting to think that it may have been the Pioneer receiver at fault, so out of frustration I connect a $40 Raspberry Pi up to the amplifier and was This article is to cover some of the nuances that can come with them along with possible solutions as well as open up a discussion for better solutions. This seems to jog the video back on, kind of like shaking someone’s shoulder while they are dozing off.You can also try “Standby Helper”if you have the occasional issue of the Tuesday, August 16, 2011 3:11 AM Reply | Quote 0 Sign in to vote If the GT430recognisesan attached display but nothing is seen I think you have not selected the correct

Any thoughts or direction would be great! I purchased a new video card (Nvidia GeForce GT 430) and after installing it and downloading the latest drivers I restarted my computer with the TV connected. Unfortunately the EDID scenario remained where upon startup it would only recognize EDID from 1 device and for some reason my AVR trumped my Pany projector. HDRadio Contest - Beat the Summer Heat and Enter to...